Стрелбищен комплекс и тренировъчен център 360 °

Стрелкови комплекс 360 градуса е центъра за обучение, в който тренират служителите на TRAFFIC SECURITY. Той е най- модерният в Източна Европа, в него могат да се обучават както военни, така също и цивилни лица. Разполага с 5 различни бази за стрелба от 50 до100 метра, български и британски инструктори обучават желаещите.

Комплексът има вътрешни класни стаи, зони за обучение, както и възможност за нощувка на 60 души. Базата разполага с модерна балистична апаратура, установки за бърза стрелба и стативи за прострелка на оръжие. В „Стрелкови комплекс 360” се провеждат се курсове за безопасно боравене с огнестрелно оръжие. Издават се удостоверения за завършен курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие.

Курсът включва: правила за безопасност, видове оръжия и боеприпаси за тях, устройство, класификация и техническа характеристики и правни норми.

Стрелбището разполага с оръжейна работилница, в която се извършват: технически прегледи на всички видове оръжие, ремонт и профилактика на лично и служебно оръжие, рострелка и монтаж на оптики. В комплекса се води начален курс по военно обучение I-во ниво на Комбат Академия, който е е подходящ за цивилни граждани навършили пълнолетие .

Той предоставя теоретични знания и практически умения по общовойскова подготовка, стрелба и първа помощ. Курсът предоставя знания, свързани с действията на гражданите за оцеляване при кризи от военен характер, както и базова подготовка в бъдещи военни мисии на въоръжените сили.